Toimintaterapia
Mitä toimintaterapia on?
Toimintaterapiassa vahvistetaan kuntoutujan valmiuksia ja taitoja toimia arjessaan mahdollisimman itsenäisesti, kun sairastuminen on muuttanut elämäntilannetta. Toimintaterapeutti arvioi kuntoutujan arjen toimintakykyä esitietojen, haastattelun, havainnoinnin ja testien avulla. Tarvittaessa toimintaterapeutti voi tehdä myös toiminnallisen kotikäynnin, jolloin arvioidaan ja ohjataan kuntoutujaa omassa toimintaympäristössä.   
Toimintaterapia on aina ihmislähtöistä. Kuntoutujaa motivoidaan ja tuetaan kuntoutusprosessissa aktiiviseen toimijuuteen. Toimintaterapialle mietitään tavoitteet yhdessä kuntoutujan kanssa.
Toimintaterapeuttimme työskentelevät neurologisten ja geriatristen aikuisasiakkaiden parissa. Toimintaterapia voi toteutua yksilö- tai ryhmämuotoisena, laitoskuntoutuksena ja myös avokuntoutuksena polikliinisesti.
Toimintaterapian menetelmät
- päivittäisten toimintojen arviointi ja harjoittelu (pukeutuminen, peseytyminen, ruokailu)
- kotielämän ja asioinnin arviointi ja harjoittelu (ruuan valmistaminen, ostosten tekeminen, digilaitteiden käyttäminen)
- käden toiminnallinen kuntoutus
- kuntoutusteknologiat, kuten interaktiivinen terapianäyttö (motoriikka, silmä-käsikoordinaatio ja kognitio) ja toiminnallinen sähköstimulaatiolaite
- pienapuvälineiden käytön ohjaus
- käsiortoosien  ja -tukien tarpeen arviointi ja ohjaus sekä yksilöllisten ortoosien valmistaminen
- omaisten ja avustavan henkilökunnan ohjaus